Széchenyi 2020
Széchenyi 2020

A Közösségi Ház új programja

2009. március 9.

A Perbáli Közösségi Házban akrobatikus rock and roll tánctanfolyam indul óvodások, iskolások részére. A foglalkozásokat Dr. Patona Borbála sportedző tartja. Az első bemutatkozó alkalomra március 19- én csütörtökön 16h- kor az iskolásokat és 17h-kor az óvodásokat várjuk.
A tanfolyamról a 06-70-283-3876 és a 06- 20- 458-7724-as telefonon lehet érdeklődni.

Bemutatkozik Dr. Patona Borbála
Üdvözlöm!
Dr. Patona Borbála vagyok, akrobatikus rock and roll sportedző. Ezúton szeretnék röviden bemutatkozni, és felhívni a figyelmét március 19- én, a perbáli Közösségi Házban induló tánctanfolyamomra.

Versenyzői múlt
Szombathelyen születtem 1979-ben, 2002-ben az ELTE jogi karán diplomáztam, jelenleg köztisztviselőként dolgozom.
 A sport mindig fontos szerepet játszott az életemben: óvodásként zenés tornára jártam, az általános iskola alatt szertornáztam, majd ezzel párhuzamosan táncoltam. Büszke vagyok arra, hogy az akrobatikus rock and roll alapjait a neves táncostól és táncpedagógustól, Szatucsek Klárától tanulhattam meg, aki a rock and roll magyarországi meghonosításában kiemelkedő szerepet játszott. Tőle tudom: a rock and roll sport és tánc egyben, azaz dinamikával fűszerezett elegancia, amely egyszerre edzi a testet és a szellemet.
A kezdő és a haladó tanfolyamok elvégzése után versenyezni kezdtem: helyi, országos és nemzetközi versenyeken vettem részt. 1991-ben az UNICEF Hágában tartott gálaestjén három társammal képviseltük Magyarországot. 16 éves koromra szinte minden kategóriában (junior 1, junior 2, felnőtt C és B osztály) nyertem országos versenyt táncpartnere(i)mmel.
2006-ban, 9 év kihagyás után felnőtt lányformációs kategóriában is kipróbáltam magam. A rock and roll berkekben mára már közismertté vált ’Ricsajok’ lánycsapat tagjaként budapesti területi versenyeket nyertünk, országos bajnokok lettünk, valamint több európa kupán (Prága, Krakkó) dobogós helyezést értünk el.
Edzői tapasztalatok
A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán akrobatikus rock and roll sportedzőként végeztem. Oktatással 1997-től, Budapestre költözésem óta foglalkozom, kezdetben a Holiday SE, majd 2006 óta a Musztáng SE edzőjeként. Jelenleg heti két alkalommal Óbudán a Harrer Pál Általános Iskolában tanítok kezdőket, haladókat és területi, valamint országos szintű versenyzőket, 2008 tavaszán pedig az egyesület nemzetközi versenyeken induló párosainak felkészítésében vettem részt. Nyaranta mind a versenyző, mind a hobbiszintű táncosok részére edzőtáborokat szervezünk, ahol szép környezetben (Mezőkövesd, Sarlóspuszta) jó hangulat mellett nyílik lehetőség a kikapcsolódásra.
2006-ban a Magyar Tánccsoport Szakszövetség pontozóbírói képzését is elvégeztem, így 2007-ben már országos versenyek pontozójaként is felléptem.
Az akrobatikus rock and roll oktatásával országszerte több mint 20 egyesület foglalkozik a Magyar Táncsport Szakszövetség irányítása alatt. A táncon belül páros és lányformációs szakterület működik. A versenyek több szinten (klub-, klubközi, területi, országos és nemzetközi) folynak, ahol a táncosok a korosztályuknak megfelelő kategóriákban indulnak.
Célkitűzéseim
2006 nyarán költöztem Budajenőre családommal, azóta nagyon megszerettük ezt a helyet és környékét. Ideköltözésünk óta foglalkoztat a gondolat: jó lenne a táncoktatással főállásban foglalkozni és az egyesület egy új szakosztályát beindítani.
A tánccal már óvodás kortól játékos formában ismerkedő gyerekek jó eséllyel indulnak arra, hogy később, kisiskolás koruktól kezdve eredményes versenyzőkké váljanak, de persze azok igényeinek is tudunk alternatívát kínálni, akik csak hobbiszinten szeretnék űzni ezt a sportot. A rock and roll rengeteg pozitív hatással bír: fejleszti a mozgáskészséget, a mozgáskoordinációt és az állóképességet, finomítja a ritmusérzéket, továbbá segít a mai világban egyre fontosabbá váló helyes testtartás és testtudat kialakításában. Mind páros, mind formációs változatában jellemalakító: megtanít a partnerhez vagy csapathoz való alkalmazkodásra, a sikerek és kudarcok feldolgozására, a közönség előtti fellépésre, hozzászoktat a versenyszellemhez. Szeretném, ha hajdani tanáromhoz hasonlóan át tudnám adni tanítványaimnak a zene, a mozgás, a tánc szeretetét.
 

Hírek, aktualitások

Hirdetések


Közszolgáltatók elérhetőségei és hibabejelentés