Véghné Dormány Mária

Véghné Dormány Mária 1976-ban

Véghné Dormány Mária 1976-ban

“Búcsúzni és emlékezni gyűltünk itt össze, született Dormány Máriától, Virágos Marikától, hiszen közel s távol mindenki így ismerte: a Virágos Marika. Amikor közel harminc éve megnyitotta Perbál és talán a környék első virágüzletét, több volt az egyszerű virágboltnál. Egy intézmény volt. Az emberek találkozóhelye. 
Mindeközben Marika nevelt, oktatott, közízlést formált, a szépre, a virágok szeretetére tanított. És ismerjük a mondást: „Ki a virágot szereti…” Hiszem, hogy ezáltal, Őáltala a Perbáliak is egy kicsit jobbak lettek. 
Amikor a Község Képviselő-testülete megalapította kitüntetéseit, nem volt kérdéses, az elsők között kapta meg a Perbálért Érdemérmet és most nagy szomorúságunkra az elsők között távozott a kitüntetettek közül.
A virágok végigkísérik életünket. Marika virágai megannyi perbáli család életét kísérték végig. Emlékezzünk: mennyi születésnap, keresztelő, névnap, ballagás, virág a kedvesnek, esküvő, anyák napja, csokor a nagymamának és … és hát bizony a temetések.
Ezt a templomot is hányszor díszítették a virágai. Most is az Ő virágai vannak itt előttünk. Utoljára, a tiszteletére.”

(Varga László beszéde elhangzott 2007. december 15-én, Virágos Marika temetésén)

Hírek, aktualitások

munka

Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala a “Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala közterület-felügyel...

 Január elsejével megváltoztak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő-, fűtőberendezés fajtájától függően évente vagy két évente továbbra...

Hirdetések