Szülői fórum az iskolában

2012 . február 16 .

Mai kor mumusa – Az agresszivitás
Szülői fórum Kovács Olga pszichológussal
a Kis-forrás Német Nemzetiségi Iskola Napközijében
február 27-én 18h-tól.

 

Mai kor mumusa – Az agresszivitás

Manapság, amióta elszaporodtak a hírek a médiában, hogy iskolások tanárokat vernek , egymást lövöldözik le az osztályban, tapossák agyon a szórakozóhelyen, azóta aggódva figyeljük a gyermekeinket, látunk-e aggasztó jeleket rajtuk, és azon gondolkodunk, hogyan védhetik meg magukat?

A saját bőrünkön is érezhetjük, hogy egyre erőszakosabbak az emberek, tülekednek, veszekednek, türelmetlenek, sőt, olykor mi magunk is erőszakosabbak vagyunk a kelleténél a szeretteinkkel, ok nélkül megbántjuk őket.

A fokozott stressz, a megélhetési nehézségek, a bizonytalanság okozta félelmek miatt az egyensúlyt egyre nehezebb megtartani, egyre nehezebb türelmesnek, megértőnek maradnunk. Akinek sok teher nyomja a vállát, sok sérelem éri, annál könnyebben elpattan a húr.

Ezt tudjuk. De újabb kérdések szorulnak belént:

Hogyan tudjuk megőrizni a belső békénket a sok külső nyomás ellenére?

Hogyan tudunk védekezni az agresszivitás ellen?

Hogyan tudjuk a gyermekeinket úgy nevelni, megvédeni, hogy ők se elkövetőkké, se áldozatokká ne váljanak?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ február 27-én Mai kor mumusa – Az agresszivitás c. előadás kapcsán, miközben megérthetjük, honnan ered ez a késztetés, mit is jelent valójában, és mire is lehet jó, hasznos számunkra, túlmutatva a saját keretein, romboló erőin.

 

Hírek, aktualitások

Otthona és szerettei biztonsága a tét, ne kössön kompromisszumot! Tegye lehetővé a kéményseprő bejutását az ingatlanba, együttműködésével segítse az előírt feladatok elvégzését. Égéstermék-elvezetői ellenőrzésére és szük...

A Depónia Kft. hulladéknaptára: Perbál Hulladéknaptár 2018 AKTUÁLIS:Fenyő elszállítás: Január 12, 26....

Hirdetések