Felhívás a Kárpátalján elő családok megsegítésére

2015 . április 13 .

Kedves Barátaink!

Felhívással fordulunk minden segítőkész emberhez a Kárpátalján súlyos szükséget szenvedők támogatására. A háború katasztrófa helyzetet idézett elő, a megélhetés került veszélybe. Összeomlott a hrivnya árfolyama, egy nyugdíjasnak, vagy minimálbéren élőnek napi egy euróból kéne eltartani a családját. Ezzel az életszínvonal rosszabb lett, mint a Föld legszegényebb országaiban. Az árak viszont naponta növekednek, már ki sem írják. Az alapvető élelmiszerek kezdenek eltűnni, és nagyon drágák! (Liszt, olaj, cukor.)
„Az élelmiszer hiány lehet átmeneti, de a pénzhiány biztos nem. Az IMF nyomására a kormány az év végéig befagyasztotta a fizetéseket, nyugdíjakat, a gáz és a villany árát világpiacira emelik. A magyarság képviselői megegyeznek abban, hogy az 1944-es málenkij robot óta, most van a legnagyobb krízis. A besorozások miatt:18 és 60 év között bárkit elvihetnek a háborúba,(a debalcevei katlanban a munkácsi hadosztály harcolt), másrészt a kilátástalan gazdasági helyzet miatt.” (Palojtay Márta)
Testvérvárosunk, Beregdéda polgármestere kérdésünkre jelezte, a határ menti kis településekre, szórványokba nem, vagy alig jutnak el az országos gyűjtésből eredő adományok. Itt személyes kapcsolatok révén tudunk segítséget nyújtani a nélkülözőknek.
Budakeszi város önkormányzata, Perbál önkormányzata, egyházközségeink, civil szervezetek közös összefogással segítséget, támogatást kívánnak nyújtani a háború sújtotta családoknak.
Tárgyi adományt eljuttatni nehézkes, a szállítás többlet költséget jelent, és több mint másfél hónap az engedélyezés. A pénzadomány a leghatékonyabb segítség.
-Hosszú távú támogatásra lesz szükség, ezért keresünk olyan családokat, akik vállalják, hogy egy „örökbefogadott” családnak havonta utalnak 10 000 forintot.
-Várjuk olyan családok jelentkezését, akik nyáron szívesen fogadják a Kárpátaljáról érkező gyermekek ellátását saját családjukban. Esetleg az útlevél és vízum költséget is tudják állni, vagy jelezzék, hogy csak a vendéglátást vállalják.
Jótékonysági koncertet rendezünk május 9-én, szombaton Budakeszin, a Prohászka Ottokár Gimnázium aulájában. (Széchenyi u.141)
Minden jó szándékú embert várunk, a kis segítség is óriási érték!
Budakeszi város önkormányzata is fogadja a felajánlásokat a Polgármesteri Hivatal társadalmi számláján, az alábbi számlaszámon:
11742348-15390022-00930000
Kérjük, a közlemény rovatba írják fel: Kárpátalja

Aki nem átutalással teljesíti a befizetést, annak csekket is tudunk adni az ügyfélszolgálaton, ahová perselyt is kihelyeztünk.
A gyűjtés eredményéről és rászorulókhoz való eljuttatásáról folyamatosan tájékoztatást adunk városunk honlapján, és a Budakeszi Hírmondóban, Perbál honlapján és a Perbáli Hírmondóban.
Várjuk javaslataikat, kérdéseiket is.

Bakács Bernadett
+36 30 951 33 68
+36 23 535-710/149

Hírek, aktualitások

Perbál címere

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. április 21-én, szombaton 8-12 óráig a 06 26 370 350-es telefonszámon ügyeletet tart. Megértésüket köszönjük!  ...

A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején....

Hirdetések