Széchenyi 2020
Széchenyi 2020

2013: „Dolgos hétköznapok, jókedvű ünnepek” – kiállítás Dobrovitz Rita munkáiból

Az idei Búcsú szombatján a Helytörténeti Kör szervezésében kiállítás nyílt Dobrovitz Rita alkotásaiból „Dolgos hétköznapok, jókedvű ünnepek” címmel.

Rita kozmetikusként dolgozik; anyai és háziasszonyi teendői mellett szabadidejében kézimunkázik, gyöngyöt fűz. Mint mondja, ez az időtöltés számára kikapcsolódás. „Amikor egy munkát elkezdek az szépen lassan alakul a kezeim alatt. És amikor elkészül elgyönyörködöm… Mert alkotni öröm!” – vallja. 

A hétvégén Búcsú volt a falunkban, sok nagyszerű programmal. Az egyik közülük egy csodálatos kiállítás: Dobrovitz Rita munkáiból. Aki szabadidejét nem felesleges butaságokkal, hanem kézimunkázással tölti. Szemet, szívet gyönyörködtető gyöngyből készült ékszerek, az ünnepekre való készülődés tárgyai, és varrott, szebbnél szebb gobelinek alkották ezt a kiállítást. Rita minden látogatónak bebizonyította, hogy az elkészült „remekművek”, az önkifejezés öröme, a sikerélmény nemcsak a készítőt gyönyörködteti, hanem bennünket is!

Aki őt ismeri, tudja, Rita milyen nagyszerű kozmetikus, kiváló feleség, kétgyermekes édesanya, igazi kerékpáros sportember már bizonyított eredményekkel!

A kiállítást megnyitó szép mondatok, a kedves, gyönyörűen éneklő citerás lányok, valamint a forróságot enyhítő házi készítésű szörpök, pogácsák emelték az egyébként is „feldobott”, jó hangulatot! Köszönjük a megosztott élményt! Örülünk, hogy alkotásait láthattuk, és tiszta szívből gratulálunk!

(Esztergomi István, a kiállítás egyik látogatója.)

Hírek, aktualitások

Hirdetések


Közszolgáltatók elérhetőségei és hibabejelentés