Széchenyi 2020
Széchenyi 2020

2021-től KIZÁRÓLAG a NAV-nál lehet benyújtani a HIPA bevallásokat

2020. december 14.

2021. január 1-jétől csak az állami adóhatóságnál lehet benyújtani a majd esedékes és megelőző években esedékessé vált helyi iparűzési adóbevallásokat javításokat és önellenőrzéseket.

Megjelent az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény, mely több pontban is érinti majd a helyi iparűzési adóbevallás benyújtásának szabályait.

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) módosulása alapján az adóalanyok a jövőben nem az önkormányzati, hanem kizárólag az állami adóhatósághoz kötelesek benyújtani helyi iparűzési adóbevallásukat. 

Így, a nyomtatványok majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján https://www.nav.gov.hu / lesznek ÁNYK formátumban fellelhetők. 

Fontos, hogy maga az iparűzési adóbevallás feldolgozása, esetleges javítása az önkormányzati adóhatóságnál történik és az adófizetést is az önkormányzat számlájára kell változatlanul megtenni.

 Kizárólag az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemély iparűzési adóalany az iparűzési adóbevallási nyomtatványt papíralapon is benyújthatja, tekintve, hogy e minőségében nem kötelezhető elektronikus kapcsolattartásra. Amennyiben a magánszemély vállalkozó a papíralapú bevallás-benyújtást választja, akkor azt az önkormányzati adóhatósághoz teheti meg.  

Köszönjük, hogy adókötelezettségek betartásával és adófizetéseikkel hozzájárulnak Perbál község fejlődéséhez.

Hírek, aktualitások

Hirdetések


Közszolgáltatók elérhetőségei és hibabejelentés