Polgármesteri köszöntő

Szeretettel köszöntöm Önt Perbál Község honlapján!

Perbál hegyek-dombok között megbújó, barátságos emberek lakta, harmonikusan fejlődő település. A közeli, minden évszakban gyönyörű természet pihentető sétákra, kirándulásokra ad lehetőséget az itt élőknek és az idelátogatóknak egyaránt.

A mintegy kétezer-kétszáz fős község az agglomerációs települések többségével ellentétes fejlődési utat választott. Ezt az utat a visszafogottabb, kézben tartott lakóterület bevonás, a hagyományos falusi életforma lehetőségek szerinti megőrzése, valamint a kis- és középüzemek letelepedésének elősegítése jellemzi.
Perbál nyugodt, falusias hangulatú település; ugyanakkor aktív közösségi és kulturális élet jellemzi. Önkormányzatunk elkötelezetten támogatja a helyi közösségek, egyesületek, klubok létrejöttét és működését.

Községünk legjelentősebb eseménye a Szt. Anna-napi Búcsú, melyet minden évben július végén rendezünk. A háromnapos rendezvénysorozaton programok széles kínálatával, vásári forgataggal várjuk a perbáliakat és az ide látogatókat egyaránt. Búcsú vasárnapján adjuk át hagyományosan közösségünk megbecsüléseként a Perbálért Érdemérmet, illetve a Díszpolgári címet azoknak, akik a község érdekében hasznos munkát végeztek, ennek révén pedig Perbál értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

Településünkön jelentős számú német és szlovák nemzetiségű polgár él. Közülük jelenleg a német kisebbséget nemzetiségi önkormányzat is képviseli, amely kiemelt feladatának tartja a nemzetiségi hagyományok ápolását.
Partner-önkormányzatunkkal, a németországi Burgwalddal – 1997. óta partnerkapcsolati szerződéssel megerősített – szoros kapcsolatot ápolunk; bevonva ebbe településünk német nemzetiségi iskoláját, közösségeit, valamint kulturális csoportjait is.

Perbál Község Önkormányzat Képviselő-testülete legfőbb feladatának tekinti a település közösségének szolgálatát. Perbál értékeinek megőrzése mellett biztosítani szeretnénk a település nyugodt fejlődését és a mindenki számára elérhető művelődés, sportolás, valamint a szórakozás lehetőségét.

Honlapunk egyaránt szól az itt élőknek és a településünk iránt érdeklődőknek.
Ismerkedjen meg Perbál jelenével és múltjával, tegyen egy képzeletbeli sétát községünkben!

Baráti üdvözlettel:

Varga László polgármester

Hírek, aktualitások

Perbál címere

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. április 21-én, szombaton 8-12 óráig a 06 26 370 350-es telefonszámon ügyeletet tart. Megértésüket köszönjük!  ...

A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején....

Hirdetések