Polgármesteri köszöntő

Szeretettel köszöntöm Önt Perbál Község honlapján!

Perbál hegyek-dombok között megbújó, barátságos emberek lakta, harmonikusan fejlődő település. A közeli, minden évszakban gyönyörű természet pihentető sétákra, kirándulásokra ad lehetőséget az itt élőknek és az idelátogatóknak egyaránt.

A mintegy kétezer-kétszáz fős község az agglomerációs települések többségével ellentétes fejlődési utat választott. Ezt az utat a visszafogottabb, kézben tartott lakóterület bevonás, a hagyományos falusi életforma lehetőségek szerinti megőrzése, valamint a kis- és középüzemek letelepedésének elősegítése jellemzi.
Perbál nyugodt, falusias hangulatú település; ugyanakkor aktív közösségi és kulturális élet jellemzi. Önkormányzatunk elkötelezetten támogatja a helyi közösségek, egyesületek, klubok létrejöttét és működését.

Községünk legjelentősebb eseménye a Szt. Anna-napi Búcsú, melyet minden évben július végén rendezünk. A háromnapos rendezvénysorozaton programok széles kínálatával, vásári forgataggal várjuk a perbáliakat és az ide látogatókat egyaránt. Búcsú vasárnapján adjuk át hagyományosan közösségünk megbecsüléseként a Perbálért Érdemérmet, illetve a Díszpolgári címet azoknak, akik a község érdekében hasznos munkát végeztek, ennek révén pedig Perbál értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

Településünkön jelentős számú német és szlovák nemzetiségű polgár él. Közülük jelenleg a német kisebbséget nemzetiségi önkormányzat is képviseli, amely kiemelt feladatának tartja a nemzetiségi hagyományok ápolását.
Partner-önkormányzatunkkal, a németországi Burgwalddal – 1997. óta partnerkapcsolati szerződéssel megerősített – szoros kapcsolatot ápolunk; bevonva ebbe településünk német nemzetiségi iskoláját, közösségeit, valamint kulturális csoportjait is.

Perbál Község Önkormányzat Képviselő-testülete legfőbb feladatának tekinti a település közösségének szolgálatát. Perbál értékeinek megőrzése mellett biztosítani szeretnénk a település nyugodt fejlődését és a mindenki számára elérhető művelődés, sportolás, valamint a szórakozás lehetőségét.

Honlapunk egyaránt szól az itt élőknek és a településünk iránt érdeklődőknek.
Ismerkedjen meg Perbál jelenével és múltjával, tegyen egy képzeletbeli sétát községünkben!

Baráti üdvözlettel:

Varga László polgármester

Hírek, aktualitások

hőségriadó kép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlását figyelembe véve figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan ...

A szombati iskolai tanévzáró és ballagási ünnepségen jelentette be Varga László polgármester hivatalosan is azt az örömteli hírt, amely már néhány napja nyilvánosságra került, miszerint: Magyarország Kormánya úgy döntött...

A képviselő-testület 2017. június 19. (hétfő) napján, 17 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban ülést tart....

Hirdetések