Oktatás

torolheto-4

Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola


Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola

A perbáli iskola 2008. októberében vette fel a Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola nevet. A névadó ünnepség alkalmából minden tanévben, hagyományosan ősszel megrendezik a Kis-forrás Iskolanapokat.

Az intézmény családias, természet közeli környezetben, 1-8. évfolyamig fogadja a gyerekeket. Az iskola jelentős zöld területtel, felújított sportpályával, játszótérrel várja a kicsiket és nagyokat.

Az itt tanuló diákok heti öt órában tanulják a német nyelvet nemzetiségi német nyelvként. További egy órában német honismeret órájuk van, ahol a német nyelv tanulása mellett megismerkednek a régi német nemzetiségi hagyományokkal, szokásokkal, dalokon, verseken, színdarabokon keresztül. A felső tagozatban csoportbontásban tanulják a német nyelvet.

Az iskolában jelenleg a következő szakkörök működnek: énekkar, rajzszakkör, ECDL szakkör, svábtánc, mazsorett, kézműves szakkör, Mindlab szakkör.
Az intézmény emellett nagy hangsúlyt fektet a felzárkóztatásra és a tehetséggondozásra is.

A perbáli iskola diákcsere programja 2010-ben indult. A programban részt vevő tanulók létszáma tíz fő. A gyerekek egész tanévben készülnek a diákcserére, mely két tanévet ível át. Az első tanévben az iskola tanulói utaznak két pedagógus kíséretében Németországba, ahol családoknál laknak egy hétig és ott járnak iskolába. A második tanévben ők látják vendégül a német diákokat Perbálon. Partneriskolájuk a frankenbergi Burgwaldschule.
“Egyéb szolgáltatások” az iskolában: fejlesztő pedagógus, logopédus, gyógytestnevelés, pszichológus.

Igazgató: Bors Andrea
Igazgatóhelyettes: Kuthyné Kincses Etelka
Iskolai Szülői Szervezet elnöke: Czentye Edina

Elérhetőségek:
Perbál, Hősök tere 2.
Telefon/fax: 26-370-036
Email: iskolaigazgato@perbal.hu
Honlap: http://iskolaperbal.hu/
Korszerűbb Iskoláért Alapítvány: 18666681-1-13

Mézeskalács Óvoda

A Mézeskalács Óvoda kertje

A perbáli Mézeskalács Óvoda az iskola szomszédságában, szép környezetben helyezkedik el. Egy EU-s pályázat révén 2011. második felében kibővült és megújult az intézmény; a régi nyolcvankét férőhely száz fősre bővült.

A bővítés során egy új tornaszobát, logopédiai-fejlesztő szobát, elkülönítő szobát és egy megújult tálalókonyhát alakítottak ki, valamint az akadálymentesítés is megoldott az épületben.

Az udvar, csodálatos környezetével az óvoda büszkesége. A füves terület ideális helyszín a különféle játéktevékenységekhez, ezért a gyerekek napirendje úgy lett kialakítva, hogy minél több időt tölthessenek a levegőn, a szabadban.

Az óvoda pedagógia programja a Néphagyományőrző program. A gyermekek a mindennapokban, a jeles ünnepekre való készülődésben játékként élik meg a hagyományokat, mely az életüket színesebbé, érzelemgazdagabbá varázsolhatja.
A mese-vers, az anyanyelvi nevelés, a vizuális és környezeti nevelés, a testnevelés a mindennapok kiemelt feladata. Az értelmi képességek fejlesztése mellett a Program nagy hangsúlyt fektet az érzelmi nevelésre, az egyéni és a közösségi szokások, szabályok megismerésére, betartására, valamint a munkára nevelésre.

Vezető óvónő: Homonnai Ildikó
Óvodai Szülői Szervezet elnöke: Paulovkin Bolglárka

Elérhetőségek:
Perbál, Szabadság u. 9.
Telefon/Fax: 26-370-066
Email: ovoda@perbal.hu
Honlap: http://ovoda.perbal.hu 

Hírek, aktualitások

hangok

Tizennégy év közös munka, sikerek, élmények után 2018. tavaszán a perbáli Maklári József kórus és karnagya, Lisztes László útjai különváltak. A kórus új karvezetővel, részben a régi tagsággal folytatja munkáját, a tavasz...

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. március 10-én, szombaton 8-12 óráig a 06 26 370 349-es telefonszámon ügyeletet tart....

Kárpátaljai utazási pályázat A Rákóczi Szövetség immár 29 esztendeje járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között azzal, hogy a ...

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2018/2019. TANÉVBEN Köznevelési intézmény:Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola...

Hirdetések