Songlines kórus és vendégei a Közösségi Házban

2017 . október 9 .

Időpont: 2017 október 12. csütörtök 18.30 óra
Helyszín: Közösségi Ház

Október 12-én, csütörtökön 18.30-kor a Perbáli Közösségi Házban
az Aranyszamár bábszínház előadása után fellép
a németországi Lich városából érkezett SONGLINES IFJÚSÁGI ACAPELLA KÓRUS,
a BUDAKESZI HERCEG TÁNCCSOPORT,
valamint a Kis Forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola SONNENSTRAHLEN TÁNCCSOPORTJA.

A belépés ingyenes! Várunk mindenkit szeretettel!

Bemutatkozók

Songlines Lich

A lichi Songlines Ifjúsági kórus 2008-ban alakult Peter Damm vezetésével. Tagjai 20 és 14 év közötti fiatalok. A kórus repertoárja afrikai énekekből, jazz és pop dalokból áll.
A kórus számos németországi és külföldi fellépésen vett már részt, és színházakkal is együttműködnek.
A Nagy Sándor József Gimnázium diákjaival közös projektben tanítanak énekek a magyar diákoknak, melyeket majd közösen adnak elő.

Budakeszi Herceg Tánccsoport

Tánccsoport 1985-ben alakult, Kóthyné Herceg Mária vezetésével.
A nyolcvanas években még nem volt egyszerű a céljaink megvalósítása. Azonban szülői támogatása, Budakeszi kulturális életének akkori vezetőinek segítségével sok dolgot meg tudtunk valósítani.
A tánccsoportunk tagjai tevékenységeink közben, megismerték és megszerették a német nyelvet és kultúrát. Sokan hivatásuknak választották a német nyelv tanítását. A tánccsoport céljai, feladatai meghatározottak, de minden gyermek és fiatal számára nyitottak vagyunk, hiszen a jó közösség kialakítása, és fenntartása is céljaink közé tartozik. Büszkélkedhetünk azzal is, hogy hagyományt teremtettünk, hiszen 1986-ban szerveztük meg elsőként és először a “Márton-napi lampionos felvonulást” Budakeszin, mára már városszintű ünnepséggé nőtte ki magát.
A tánccsoport ma a sváb táncok mellett német, osztrák táncokat is táncol. Színpadi mozgást gyakorol. Teljes estés táncjátékokat mutat be. Fontosnak tartjuk, hogy a sváb tánc mellett minél többfajta táncot, mozgást ismerjenek meg tánccsoportunk tagjai.
A szülők kezdettől fogva fontos szerepet játszottak tánccsoportunk életében, aktív együttműködő bázisai a tánccsoportunknak, akik segítségére mindig lehet számítani. Kiemelten fontosnak tartjuk a generációk együttműködését, így büszkék vagyunk a gyermek és az ifjúsági csoport példaértékű összetartására.

A perbáli Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola „Sonnenstrahlen” tánccsoportja

Iskolánkban már volt előzménye a nemzetiségi táncoktatásnak, de kis szünet után 2016-ban alakult újjá mostani felállásában, Rintek Nóra Szvetlána vezetésével.
Céljuk a német, a sváb hagyományok őrzése, felelevenítése. Szerepeltek már több iskolai, környékbeli rendezvényen, s idén nyáron Perbál testvértelepülésén, a hesseni Burgwaldban is felléptek.

 

Hírek, aktualitások

Perbál címere

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. április 21-én, szombaton 8-12 óráig a 06 26 370 350-es telefonszámon ügyeletet tart. Megértésüket köszönjük!  ...

A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején....

Hirdetések