Vendégek Burgwaldból

2016 . augusztus 5 . I I I
A burgwaldiak ajándéka a perbáli önkéntes tűzoltók számára

A burgwaldiak ajándéka a perbáli önkéntes tűzoltók számára

Az idei Anna-napi Búcsú különlegessége, hogy németországi partnerközségünkből, Burgwaldból 41 fős delegáció érkezett, akik részt vettek községünk legkiemelkedőbb ünnepén.

A vendégek csütörtökön az esti órákban érkeztek, elfoglalták szálláshelyeiket Zsámbékon a Szépia Hotelben. Ezután került sor a perbáli iskola ebédlőjében a fogadásukra rendezett vacsorára, melyen Varga László és Lothar Koch polgármesterek kölcsönösen üdvözölték a jelenlévőket.

Pénteken délelőtt Dr. Tornáry Györgyné idegenvezetésével, Bors Andrea, Bors Brigitta és Kreisz György kíséretével budapesti kiránduláson vettek részt. A gyönyörű nyári időben jártak a Citadellán, a Hősök terén, megtekintették hazánk egyik legszebb és legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetességét, a Szent István Bazilikát, s felfrissülésként egy órát hajókáztak a Dunán.
A program után bekapcsolódtak a búcsúi rendezvényekbe.

Szombaton délelőtt “szabadfoglalkozás” keretében néhányan Perbálon töltötték idejüket, s a csoport másik fele Bors Andrea idegenvezetésével és Bakai Anikó kíséretével zsámbéki túrát tett. Megnézték a Romtemplomot és a Lámpamúzeumot, hűsöltek, fagyiztak a Kálmán Cukrászdában.

Mint máskor, most sem érkeztek üres kézzel a vendégek. Szombat délután adták át a Tűzoltóság udvarán a Burgwaldi tűzoltók ajándékát, egy nagyteljesítményű BMW szivattyút. A szivattyú nagy segítség lehet tűzoltóink munkájához, de – mint azt mindkét oldalról hangsúlyozták – remélhetőleg minél kevesebbszer
kelljen használni!

Burgwaldi barátaink ezután a búcsúi forgatag adta programokon, eseményeken vettek részt Varga László polgármester és Reiszner Edina kíséretében.

A vasárnapi szentmise ünnepi különlegességét az is adta, hogy mind az olvasmány, mind az evangélium elhangzott német nyelven Walter Pietsch németországi vendégünk által, sőt Payer Judit tolmácsolásában vendégeink is élvezhették Harkai Gábor atya ünnepi prédikációját.

Az ebédet együtt költötték el a Plébánia udvarán a többi vendéggel. Az ebédet – mint máskor is – az Egyházközség felajánlásának köszönhetjük, Horváth László vezetésével!

Gyorsan elrepült ez a néhány nap, s a delegáció hétfőn reggel élményekkel telve, egy kicsit betekintve községünk hagyományaiba, legszebb ünnepébe, a perbáli vendéglátást megköszönve indultak haza.

Bakai Anikó

Hírek, aktualitások

Perbál címere

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. április 21-én, szombaton 8-12 óráig a 06 26 370 350-es telefonszámon ügyeletet tart. Megértésüket köszönjük!  ...

A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején....

Hirdetések