Vendégek Burgwaldból

2016 . augusztus 5 . I I I
A burgwaldiak ajándéka a perbáli önkéntes tűzoltók számára

A burgwaldiak ajándéka a perbáli önkéntes tűzoltók számára

Az idei Anna-napi Búcsú különlegessége, hogy németországi partnerközségünkből, Burgwaldból 41 fős delegáció érkezett, akik részt vettek községünk legkiemelkedőbb ünnepén.

A vendégek csütörtökön az esti órákban érkeztek, elfoglalták szálláshelyeiket Zsámbékon a Szépia Hotelben. Ezután került sor a perbáli iskola ebédlőjében a fogadásukra rendezett vacsorára, melyen Varga László és Lothar Koch polgármesterek kölcsönösen üdvözölték a jelenlévőket.

Pénteken délelőtt Dr. Tornáry Györgyné idegenvezetésével, Bors Andrea, Bors Brigitta és Kreisz György kíséretével budapesti kiránduláson vettek részt. A gyönyörű nyári időben jártak a Citadellán, a Hősök terén, megtekintették hazánk egyik legszebb és legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetességét, a Szent István Bazilikát, s felfrissülésként egy órát hajókáztak a Dunán.
A program után bekapcsolódtak a búcsúi rendezvényekbe.

Szombaton délelőtt “szabadfoglalkozás” keretében néhányan Perbálon töltötték idejüket, s a csoport másik fele Bors Andrea idegenvezetésével és Bakai Anikó kíséretével zsámbéki túrát tett. Megnézték a Romtemplomot és a Lámpamúzeumot, hűsöltek, fagyiztak a Kálmán Cukrászdában.

Mint máskor, most sem érkeztek üres kézzel a vendégek. Szombat délután adták át a Tűzoltóság udvarán a Burgwaldi tűzoltók ajándékát, egy nagyteljesítményű BMW szivattyút. A szivattyú nagy segítség lehet tűzoltóink munkájához, de – mint azt mindkét oldalról hangsúlyozták – remélhetőleg minél kevesebbszer
kelljen használni!

Burgwaldi barátaink ezután a búcsúi forgatag adta programokon, eseményeken vettek részt Varga László polgármester és Reiszner Edina kíséretében.

A vasárnapi szentmise ünnepi különlegességét az is adta, hogy mind az olvasmány, mind az evangélium elhangzott német nyelven Walter Pietsch németországi vendégünk által, sőt Payer Judit tolmácsolásában vendégeink is élvezhették Harkai Gábor atya ünnepi prédikációját.

Az ebédet együtt költötték el a Plébánia udvarán a többi vendéggel. Az ebédet – mint máskor is – az Egyházközség felajánlásának köszönhetjük, Horváth László vezetésével!

Gyorsan elrepült ez a néhány nap, s a delegáció hétfőn reggel élményekkel telve, egy kicsit betekintve községünk hagyományaiba, legszebb ünnepébe, a perbáli vendéglátást megköszönve indultak haza.

Bakai Anikó

Hírek, aktualitások

ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink! A Budakeszi és a Budaörsi Kormányablak 2017. október 23-án (hétfőn) zárva tart. A hét többi napján a megszokott ügyfélfogadási időben várjuk Önöket!  ...

Művészeti pályázat egyéni indulók és közösségek számára 2017-ben Perbál Község Önkormányzata és a Perbáli Hírmondó pályázatot hirdet egyéni indulók és közösségek számára „Perbál rejtett kincsei” címmel....

Ajánlatkérő: Mézeskalács Óvoda Konyha Teljesítés helye: 2074. Perbál Szabadság u 9. Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás Eljárás fajtája: Nyílt Közzététel dátuma: 2017. október 09 Ajánlatté...

A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek, a kéménytűz és a szénmonoxid-szivárgás okozta mérgezés. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság leg...

Hirdetések