Perbáli diákok Wettenbergben

2015 . augusztus 5 .

Iskolánk hat diákja májusban Wettenbergben járt. A szomszédos falu, Tök cserepartnerénél, családoknál kaptak szüleikkel együtt szállást. Az érkezés estéjén a gyerekek nagy sikert arattak a német nyelvű műsorukkal, melyben vers, ének és svábtánc tudásukat mutatták meg a német közönségnek. A fellépés olyan jól sikerült, hogy a másnapi helyi újság kiemelte a gyerekek szép nyelvtudását, de a műsor után is sokan mentek oda hozzájuk gratulálni.

A fellépés másnapján megtekintették a hagyományos és egész napos Kramermarkt-ot. Itt az árusok mellett zenés fellépők és a 18. Marchenfestival programjai közül lehetett választani. Az ezt követő napon pedig Giessenben a Matematika Múzeumban tettek kirándulást. Az első hallásra komolynak tűnő múzeum játékos formában, szenzációs tárgyakkal mutatott rá egy-egy matematikai összefüggésre. A két program mellett a közös vacsorák és ebédek is lehetőséget nyújtottak a gyerekeknek, hogy a németórákon tanultakat “élesben” is használják. Ahogy teltek a napok, ezt egyre bátrabban tették is, igyekeztek egyszerűbb mondatokkal egyedül is boldogulni.

Nagyon nagy élmény volt ez számukra és hasznos tapasztalat is egyben, hogy az órákon tanultaknak gyakorlati haszna is van.

Köszönet a felkészítésért (mind a műsor, mind a német nyelv terén) tanáraiknak: Bakai Anikónak, Rintek Nóra Szvetlánának, Keresztúri Évának és Elek Mónikának.

Herendi Zita, szülő

Hírek, aktualitások

2018-as hirdetmény nagy

A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2018. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A szavazás napja: 2018. április 8. A szavazás 6 órától 19 óráig tart....

Otthona és szerettei biztonsága a tét, ne kössön kompromisszumot! Tegye lehetővé a kéményseprő bejutását az ingatlanba, együttműködésével segítse az előírt feladatok elvégzését. Égéstermék-elvezetői ellenőrzésére és szük...

Hirdetések