Perbáli diákok Wettenbergben

2015 . augusztus 5 .

Iskolánk hat diákja májusban Wettenbergben járt. A szomszédos falu, Tök cserepartnerénél, családoknál kaptak szüleikkel együtt szállást. Az érkezés estéjén a gyerekek nagy sikert arattak a német nyelvű műsorukkal, melyben vers, ének és svábtánc tudásukat mutatták meg a német közönségnek. A fellépés olyan jól sikerült, hogy a másnapi helyi újság kiemelte a gyerekek szép nyelvtudását, de a műsor után is sokan mentek oda hozzájuk gratulálni.

A fellépés másnapján megtekintették a hagyományos és egész napos Kramermarkt-ot. Itt az árusok mellett zenés fellépők és a 18. Marchenfestival programjai közül lehetett választani. Az ezt követő napon pedig Giessenben a Matematika Múzeumban tettek kirándulást. Az első hallásra komolynak tűnő múzeum játékos formában, szenzációs tárgyakkal mutatott rá egy-egy matematikai összefüggésre. A két program mellett a közös vacsorák és ebédek is lehetőséget nyújtottak a gyerekeknek, hogy a németórákon tanultakat “élesben” is használják. Ahogy teltek a napok, ezt egyre bátrabban tették is, igyekeztek egyszerűbb mondatokkal egyedül is boldogulni.

Nagyon nagy élmény volt ez számukra és hasznos tapasztalat is egyben, hogy az órákon tanultaknak gyakorlati haszna is van.

Köszönet a felkészítésért (mind a műsor, mind a német nyelv terén) tanáraiknak: Bakai Anikónak, Rintek Nóra Szvetlánának, Keresztúri Évának és Elek Mónikának.

Herendi Zita, szülő

Hírek, aktualitások

A szombati iskolai tanévzáró és ballagási ünnepségen jelentette be Varga László polgármester hivatalosan is azt az örömteli hírt, amely már néhány napja nyilvánosságra került, miszerint: Magyarország Kormánya úgy döntött...

A képviselő-testület 2017. június 19. (hétfő) napján, 17 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban ülést tart....

Perbál Község Önkormányzata a 136/2017.(V. 29.) számú határozatával úgy döntött, hogy pályázatot hirdet a tulajdonában lévő 1141 helyrajzi számú ingatlanon (sporttelep) lévő épület klubhelyiségének és a hozzá tartozó kis...

Hirdetések