Német Nemzetiségi Farsangi Délután

2015 . július 28 .

2015. február 7.

2015. február 7-én rendezte Német Nemzetiségi Önkormányzatunk hagyományos Német Nemzetiségi Farsangi Estjét, mely egyben iskolánk Német Nemzetiségi Délutánja is.

A program Bakai Anikó elnök köszöntőjével kezdődött. Ezután került sor a rendezvény első felében hagyományos kulturális estünkre, melyen felléptek:

  • A Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola énekkara, Rintek Szvetlána vezetésével
  • A Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola svábtánc csoportja (Vezetőjük Keresztúri Éva)
  • Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai versekkel és prózákkal (Felkészítőik: német nyelvet oktató tanáraik)
  • A Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola Regenbogen (Szivárvány) német színjátszócsoportjának alsó tagozatos tanulói a Der Wintermantel des Hasen (A nyúl télikabátja) című jelenetükkel (Felkészítőjük: Bakai Anikó)
  • A Maaner Eulen svábtánccsoport Mányról, akik fergeteges bemutatójukkal vidám hangulatot varázsoltak a terembe.

Az est második felében a szokásos kötetlenebb zenés program vette kezdetét, melyen a „Dicke Schwäne” zenekar szolgáltatta a táncolni vágyóknak a talp alá valót.
Az idén negyedszerre hirdettük meg hagyományteremtő fánksütő versenyünket, melyre finomabbnál finomabb fánkokkal 20-an neveztek be.. A zsűri – a „Dicke Schwäne” zenekar néhány tagja – nehéz helyzetben volt.
A zsűri három díjazottat emelt ki: Blaskó Tibornét, Erdős Herminát és Galambos Istvánnét, de ajándékot minden résztvevő kapott.

Szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a farsangi programunk előkészítéséhez és lebonyolításához!
Köszönet a szereplő gyerekeknek és felkészítőiknek a színvonalas műsorokért, valamint vendég fellépőinknek, hogy meghívásunkat elfogadták!

Perbál község
Német Nemzetiségi Önkormányzatának képviselő-testülete

Hírek, aktualitások

hőségriadó kép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlását figyelembe véve figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan ...

A szombati iskolai tanévzáró és ballagási ünnepségen jelentette be Varga László polgármester hivatalosan is azt az örömteli hírt, amely már néhány napja nyilvánosságra került, miszerint: Magyarország Kormánya úgy döntött...

A képviselő-testület 2017. június 19. (hétfő) napján, 17 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban ülést tart....

Hirdetések