Német Nemzetiségi Farsangi Délután

2015 . július 28 .

2015. február 7.

2015. február 7-én rendezte Német Nemzetiségi Önkormányzatunk hagyományos Német Nemzetiségi Farsangi Estjét, mely egyben iskolánk Német Nemzetiségi Délutánja is.

A program Bakai Anikó elnök köszöntőjével kezdődött. Ezután került sor a rendezvény első felében hagyományos kulturális estünkre, melyen felléptek:

  • A Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola énekkara, Rintek Szvetlána vezetésével
  • A Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola svábtánc csoportja (Vezetőjük Keresztúri Éva)
  • Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai versekkel és prózákkal (Felkészítőik: német nyelvet oktató tanáraik)
  • A Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola Regenbogen (Szivárvány) német színjátszócsoportjának alsó tagozatos tanulói a Der Wintermantel des Hasen (A nyúl télikabátja) című jelenetükkel (Felkészítőjük: Bakai Anikó)
  • A Maaner Eulen svábtánccsoport Mányról, akik fergeteges bemutatójukkal vidám hangulatot varázsoltak a terembe.

Az est második felében a szokásos kötetlenebb zenés program vette kezdetét, melyen a „Dicke Schwäne” zenekar szolgáltatta a táncolni vágyóknak a talp alá valót.
Az idén negyedszerre hirdettük meg hagyományteremtő fánksütő versenyünket, melyre finomabbnál finomabb fánkokkal 20-an neveztek be.. A zsűri – a „Dicke Schwäne” zenekar néhány tagja – nehéz helyzetben volt.
A zsűri három díjazottat emelt ki: Blaskó Tibornét, Erdős Herminát és Galambos Istvánnét, de ajándékot minden résztvevő kapott.

Szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a farsangi programunk előkészítéséhez és lebonyolításához!
Köszönet a szereplő gyerekeknek és felkészítőiknek a színvonalas műsorokért, valamint vendég fellépőinknek, hogy meghívásunkat elfogadták!

Perbál község
Német Nemzetiségi Önkormányzatának képviselő-testülete

Hírek, aktualitások

ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink! A Budakeszi és a Budaörsi Kormányablak 2017. október 23-án (hétfőn) zárva tart. A hét többi napján a megszokott ügyfélfogadási időben várjuk Önöket!  ...

Művészeti pályázat egyéni indulók és közösségek számára 2017-ben Perbál Község Önkormányzata és a Perbáli Hírmondó pályázatot hirdet egyéni indulók és közösségek számára „Perbál rejtett kincsei” címmel....

Ajánlatkérő: Mézeskalács Óvoda Konyha Teljesítés helye: 2074. Perbál Szabadság u 9. Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás Eljárás fajtája: Nyílt Közzététel dátuma: 2017. október 09 Ajánlatté...

A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek, a kéménytűz és a szénmonoxid-szivárgás okozta mérgezés. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság leg...

Hirdetések