Német nemzetiségi farsang 2016.

2016 . február 3 .
Elsősök műsora a farsangon

Elsősök műsora a farsangon

Január 30-án rendezte német nemzetiségi önkormányzatunk hagyományos német nemzetiségi farsangi estjét, mely egyben iskolánk német nemzetiségi délutánja is.
A program Bakai Anikó elnök köszöntőjével kezdődött.

Ezután került sor a rendezvény első felében hagyományos kulturális estünkre, melyen felléptek:

  • a Ringlein svábtánccsoport Budajenőről
  •  a Kis-forrás német nemzetiségi általános iskola „Vergissmeinnicht” („Nefelejcs”) kórusa, Rintek Szvetlána vezetésével.
  • az iskola 5. és 7. osztálya táncolt Juhászné Sz. Irén és Bors Brigitta felkészítésében.
  • Kis-forrás német nemzetiségi általános iskola diákjai versekkel és prózákkal (felkészítőik: Mayerné Aller Rita, Elek Mónika, Bors Andrea, Kincsesné Kuthy Etelka, Bakai Anikó)
  • az iskola Regenbogen (Szivárvány) német színjátszócsoportjának első osztályos tanulói a Die grosse Rübe (A nagy répa) című jelenetükkel (felkészítőjük: Bakai Anikó)
  • tanulók a 3.a és 3. b osztályból a Warum hat der Mond kein Kleid? (Miért nincs a Holdnak ruhája?) című mesét adták elő, melyet Elek Mónika tanított be.

Az est második felében a szokásos kötetlenebb zenés program vette kezdetét, melyen a „Dicke Schwäne” zenekar szolgáltatta a táncolni vágyóknak a talp alá valót.
Az idén ötödik alkalommal hirdettük meg immár hagyományos fánksütő versenyünket, melyre finomabbnál finomabb, gyönyörűbbnél gyönyörűbb fánkokkal, ismét szép számmal neveztek be. A zsűri – a „Dicke Schwäne” zenekar néhány tagja – nehéz helyzetben volt. Köszönjük a sok süteményt is!
Szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a farsangi programunk előkészítéséhez és lebonyolításához!
Köszönet a szereplő gyerekeknek és felkészítőiknek a színvonalas műsorokért, valamint vendég fellépőinknek, hogy meghívásunkat elfogadták!

Még több kép itt:  http://perbal.hu/bejegyzesek/fotoalbum/nemet-nemzetisegi-onkormanyzat-kepei/nemet-nemzetisegi-farsang-kepei-2016-2/

Perbál község német nemzetiségi önkormányzatának képviselő-testülete

Hírek, aktualitások

Perbál címere

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. április 21-én, szombaton 8-12 óráig a 06 26 370 350-es telefonszámon ügyeletet tart. Megértésüket köszönjük!  ...

A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején....

Hirdetések