Kitelepítési megemlékezés

2015 . augusztus 1 .

Április 12-én került megrendezésre a kitelepítési megemlékezés a Hősök terén.
Az enyhe szeles időben a Maklári József vegyes kórus műsorát hallgattuk meg, majd ezt követte Simon Péter történész előadása, megemlékezése a svábok betelepítéséről, életmódjukról, a nehézségekről, amiken keresztül mehettek, és a kitelepítésükről.

Ezután elhelyezték koszorúikat: a Német Nemzetiségi Önkormányzat, Perbál Község Önkormányzata, a Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Mézeskalács Óvoda, valamint a Perbáli Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az iskola nyolcadik osztályos tanulóinak műsora következett Kincsesné Kuthy Etelka tanárnő felkészítésében.

Először Kelemen Csenge elszavalta az “Egy marék földet / Egy kitelepített magyar kívánsága” című verset, ami azt hangsúlyozta, hogy egy marék magyar föld is mi mindent jelenthetett a kitelepítettek számára.

Pregitzer László, Faragó Emese, Dénes Dorottya, Hermán Dóra tanulók és Bors Andrea igazgatónő német énekeit hallgathattuk, majd Kincses Lilla német nyelven elszavalt versei következtek.

A megemlékezés után a „Kövér Hattyúk” zenekar zenélt.

Ványi Viktória 8. osztályos tanuló

Hírek, aktualitások

hőségriadó kép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlását figyelembe véve figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan ...

A szombati iskolai tanévzáró és ballagási ünnepségen jelentette be Varga László polgármester hivatalosan is azt az örömteli hírt, amely már néhány napja nyilvánosságra került, miszerint: Magyarország Kormánya úgy döntött...

A képviselő-testület 2017. június 19. (hétfő) napján, 17 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban ülést tart....

Hirdetések