Kitelepítési megemlékezés

2015 . augusztus 1 .

Április 12-én került megrendezésre a kitelepítési megemlékezés a Hősök terén.
Az enyhe szeles időben a Maklári József vegyes kórus műsorát hallgattuk meg, majd ezt követte Simon Péter történész előadása, megemlékezése a svábok betelepítéséről, életmódjukról, a nehézségekről, amiken keresztül mehettek, és a kitelepítésükről.

Ezután elhelyezték koszorúikat: a Német Nemzetiségi Önkormányzat, Perbál Község Önkormányzata, a Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Mézeskalács Óvoda, valamint a Perbáli Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az iskola nyolcadik osztályos tanulóinak műsora következett Kincsesné Kuthy Etelka tanárnő felkészítésében.

Először Kelemen Csenge elszavalta az “Egy marék földet / Egy kitelepített magyar kívánsága” című verset, ami azt hangsúlyozta, hogy egy marék magyar föld is mi mindent jelenthetett a kitelepítettek számára.

Pregitzer László, Faragó Emese, Dénes Dorottya, Hermán Dóra tanulók és Bors Andrea igazgatónő német énekeit hallgathattuk, majd Kincses Lilla német nyelven elszavalt versei következtek.

A megemlékezés után a „Kövér Hattyúk” zenekar zenélt.

Ványi Viktória 8. osztályos tanuló

Hírek, aktualitások

2018-as hirdetmény nagy

A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2018. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A szavazás napja: 2018. április 8. A szavazás 6 órától 19 óráig tart....

Otthona és szerettei biztonsága a tét, ne kössön kompromisszumot! Tegye lehetővé a kéményseprő bejutását az ingatlanba, együttműködésével segítse az előírt feladatok elvégzését. Égéstermék-elvezetői ellenőrzésére és szük...

Hirdetések