Kistérségi német nemzetiségi vers-és prózamondó verseny

2015 . július 28 .

A verseny immár tizenegyedik éve fontos tavasznyitó programja Pilisszentiván általános iskolájának és a község német nemzetiségi önkormányzatának. Az előző évekhez hasonlóan kilenc nemzetiségi iskola közel százötven tanulója mérte össze felkészültségét.

A legjobbak idén a pilisszentiváni iskola igazgatónőjétől vehették át a nekik járó jutalomkönyveket, ezt követően pedig két kategóriagyőztes a nagyközönségnek is elmondhatta kedvenc történetét.

A megyei fordulóba továbbjutók Pilisvörösváron mérkőzhetnek meg az országos döntőbe való bejutásért.
Iskolánkat tizenkét fő képviselte a versenyen. Az idei évben négy tanulónk jutott tovább a megyei döntőbe:

Darvas Csenge (5. osztály) III., Horváth Benedek (5. osztály) I., Kincses Lilla (7. osztály) II., Darvas Merse (7. osztály) I. helyezett lett.

Felkészítők: Bors Andrea, Kincsesné Kuthy Etelka és Bakai Anikó.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

Bakai Anikó

Hírek, aktualitások

hőségriadó kép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlását figyelembe véve figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan ...

A szombati iskolai tanévzáró és ballagási ünnepségen jelentette be Varga László polgármester hivatalosan is azt az örömteli hírt, amely már néhány napja nyilvánosságra került, miszerint: Magyarország Kormánya úgy döntött...

A képviselő-testület 2017. június 19. (hétfő) napján, 17 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban ülést tart....

Hirdetések