Szurmay Gábor

Szurmay Gábor 2014-ben

Szurmay Gábor 2014-ben

“Perbál Község Önkormányzatának Képviselő-testülete májusi ülésén úgy döntött, hogy a község civilszervezeteinek, egyesületeinek, rendezvényeinek érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, támogatásáért 2008. évben a Perbálért Érdemérmet Szurmay Gábornak adományozza.

Akik az említett szervezetek, egyesületek tagjai, rendezvények látogatói azoknak nem kell bemutatnunk Gábort, jól ismerhetik. A többieknek azért néhány mondatban bemutatnám, méltatnám Őt, mivel nem perbáli születésű, és eddigi életének első felét nem itt élte le.
Gábor személye sok szállal kötődik a tradíciókhoz. Először is profi néptáncos volt, felesége Hortobágyi Gyöngyvér még mai is az, illetve tánc koreográfus. Talán innen ered mai foglalkozása: a színpadokkal, rendezvényekkel való tevékenység. Egy időben hangstúdiót üzemeltetett Perbálon, ahol többek között az általunk jól ismert Berecz András is készítette első felvételeit. A másik kötődés a múlthoz: Gábor nagy barátja, terjesztője a jó magyar bornak, a borkultúrának. Amikor mások még a nagyüzemileg pancsolt tablettást itták, ő már bortúrákat szervezett például Villányba.

No, de nem ezért kapja a kitüntetést.
Halljuk hát, miért is. Először a Sport egyesület támogatásába kapcsolódott be, majd az egyesület vezetőségének lett oszlopos tagja. Aztán a foglalkozása révén a Maklári kórusunk, majd a Tücsök citerazenekar cd-inek elkészítését végezte, támogatta. A Perbáli Búcsú rendezvénysorozata is elképzelhetetlen az ő cége, a Bálvány Kft. munkája, segítsége nélkül. A színpadtechnikát biztosítja a falu egyéb rendezvényeire is, általában ingyen vagy nagyon kedvezményesen. Úgy általában is aktív a civil szféra területén, most például a tavalyi burgwaldi tapasztalatokon felbuzdulva az itteni Határjárás megszervezésében segédkezik.

…És remélem még sok-sok ötlettel áll elő, kívánok neki hozzá sok sikert, erőt, egészséget, kitartást! 
Az eddigieket pedig köszönjük, gratulálok a kitüntetéshez!”

(Varga László polgármester méltató szavai 2008-ban, a perbáli Anna-napi Búcsún)

Hírek, aktualitások

munka

Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala a “Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala közterület-felügyel...

 Január elsejével megváltoztak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő-, fűtőberendezés fajtájától függően évente vagy két évente továbbra...

Hirdetések