Napköziotthonos Konyha alkalmazotti közössége

A Napköziotthonos Konyha alkalmazotti közössége az Érdemérem átadásakor

A Napköziotthonos Konyha alkalmazotti közössége az Érdemérem átadásakor

“Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves vendégeink!
Szeretettel köszöntök mindenkit, aki eljött ide, hogy velünk együtt ünnepeljen.
Noha a Perbáli Búcsú rendezvényei már harmadik napja zajlanak, mégis a mai nap, a mostani események a legünnepélyesebbek, hiszen sokan most jöttünk a Templomból, az Ünnepi Szentmiséről, és most következik egy másik jeles esemény, mikor is átadjuk az idei Perbálért Érdemérmet. Mióta a 2000. évben a Képviselő-testület kitüntetést alapított, azóta sok arra érdemes személy kapta meg az érdemérmet, de ez az első alkalom, hogy nem egy ember, hanem egy közösség, egy csapat érdemelte ki a díjat.

…És akkor először következzen a száraz tényközlés:
Ismertetném Perbál Község Képviselő-testületének 92/2011.számú határozatát:
Perbál Község Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a közösség érdekében végzett áldozatos munkájuk elismeréseképpen 2011. évben a Perbál Községért érdemérmet a Napköziotthonos Konyha alkalmazotti közösségének adományozza.

A konyha 1978-ban kezdte meg működését. Eleinte nagyon nehéz körülmények között dolgoztak, maguk fűtötték a sparheltet, húzták az alapanyagokat kiskocsival, szánkóval. Azóta sokat javultak a feltételek, de ma is szűkös körülmények között végzik áldozatos munkájukat. Jó a hírnevük a környéken is, hiszen sokszor keresnek meg a környező településekről, hogy tudnának-e főzni az ottani intézmények részére is. Erre sajnos a véges kapacitás miatt nincs lehetőség. De mondhatnám messzi földön is híresek, hiszen ha külföldről, például Németországból jönnek vendégek, akkor ők is olyan ételeket ehetnek, amelyeket odahaza soha. Sosem felejtem el, hogy most amikor legutoljára itt járt egy népes burgwaldi küldöttség, akkor a látogatás végén olyan vastapsot kaptak, mint Pavarotti a Milánói Scalában.De hiszen művészek ők is, a konyha művészei! Hiszen nap, mint nap a szűkös lehetőségek közepette csodálatos, finom, bőséges étkeket alkotnak nekünk, s ez nem kis művészet!

De nem csak a napi munkájukat végzik el odaadóan, – hiszen ezért még nem járna kitüntetés – hanem bármilyen ünnepség, rendezvény, vendégek fogadása zajlik a faluban, rájuk mindig számíthatunk. Ahogy az elején említettem ez egy csapat, egy csapatmunka, de a csapatkapitányt mindenképpen meg kell említenünk. Ez a csapatkapitány Kreiszné Anci, aki harminc éve fogja össze ezt a maroknyi, de lelkes csapatot. Kívánom, hogy sokáig tegye még ezt mindenki örömére!
Köszönjük mindannyiuknak!”
(Varga László méltatóbeszéde)

“Kedves Jelenlévők!
Mindenkit sok szeretettel köszöntök, akik jelen vannak, hogy osztozzanak örömünkben.
Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy a 2011-es esztendőben bennünket, a napközi konyha dolgozóit jelöltek a Perbálért Érdemérem kitüntetésre. Ebből az alkalomból magam és kolléganőim nevében köszönetet szeretnék mondani Perbál Község Önkormányzat Képviselő-testületének, hogy munkánk elismeréseként „Perbálért Érdemérmet” adományoztak részünkre.

Jelenlegi kis közösségünk hat főből áll, de itt kell megemlítenem, hogy a konyha 1978. augusztusi beindítása óta öt fő ment nyugdíjba közülünk, akik több évtizedre visszamenőleg is segítették munkánk sikerességét. Név szerint Somogyi Istvánné Jutka néni, Kovács Ferencné Annus néni, Kiss Lászlóné Tercsike, Kun Lászlóné Kati és Miholecz Andrásné Annus néni. Köszönet illeti mindannyiuk munkáját, mert a kezdeti időszakban sokkal mostohább és nehezebb körülmények között végezték munkájukat, készítették el a mindennapi ebédet. Kívánom, hogy még sokáig élvezzék jó egészségben a kiérdemelt nyugdíjas éveket. Itt kell megemlítenem, Blaskó Tiborné Klárát, friss nyugdíjasunkat. Köszönöm eddigi munkáját és üzenem, hogy gyorsan pihenje ki magát, hiszen szeptember 1-től számítunk rá, hogy újra erősítse kis csapatunk munkáját. 

Köszönetet szeretnék mondani Perbál Község Önkormányzatának, mint fenntartónak, hogy biztos háttérrel segíti munkánkat, ebben az egyre nehezedő gazdasági helyzetben. Mint tudjuk a környező településeken már alig találni önkormányzati fenntartású konyhát. Köszönet illeti a közvetlen felettes vezetőinket, az iskola vezetését, a hozzáértő irányításért, tájékoztatásért, segítőkész együttműködésért.

Szeretném megköszönni az iskola dolgozóinak – kollégáinknak, az óvoda vezetésének, dolgozóinak a jó munkakapcsolatot. Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni családjainknak a hozzánk való türelmet, kitartást, ha esetleg egy kevésbé jól sikerült munkanap után hazatérve, fáradtan olyan dolgok miatt zsörtölődtünk, ami miatt nem is kellett volna talán. Ez a kitüntetés mindenkit megillet akiket felsoroltam, mert nélkülük a mi munkánk sem lett volna sikeres. Magam és kollégáim nevében szeretnénk továbbra is úgy végezni munkánkat, hogy méltók lehessünk a Perbálért Érdemérem kitüntetésre.”
(Kreisz Györgyné köszönői szavai a Perbálért Érdemérem átadáson)

Hírek, aktualitások

Perbál címere

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. április 21-én, szombaton 8-12 óráig a 06 26 370 350-es telefonszámon ügyeletet tart. Megértésüket köszönjük!  ...

A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején....

Hirdetések