Alfons Brüggen

Alfons Brüggen

Alfons Brüggen

Perbál Község Önkormányzata Díszpolgári címet adományozott Alfons Brüggen Úrnak 2007. október 10-én a Zimbo Perbál Kft. új csarnokának ünnepélyes átadóján.

Ennek kapcsán a Budakeszi Iránytű főszerkesztője Kreisz Tamással, a Zimbo Perbál Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetett. Az interjú során betekintést nyerhettünk a vállalat életébe, valamint megtudhattuk, hogyan utasított maga mögé számos külföldi beruházási tervet a perbáli csarnokbővítési projekt.

A Zimbo Holding 1953-tól – megalakulása idején – bércsomagolással foglalkozott Németországban, majd az 1970-es évektől kezdett önálló termelésbe. Jelenleg a céget Reinhold Zimmermann és Alfons Brüggen vezeti.
1997-ben adták át a Zimbo Perbált, amely az egyetlen nem Németországban található létesítmény a Zimbo Holding öt termelő üzeme közül.
Brüggen Úr kezdettől fogva a perbáli létesítmény megvalósulása mellett állt és részben neki köszönhető, hogy magyar ügyvezető kormányozza a Zimbo Perbál Kft.-t.

Amikor felmerült egy nagyobb mértékű beruházás szükségessége, Magyarország és ezen belül Perbál nyerte el a vezetők bizalmát. Ezzel megelőzte Csehországot, Lengyelországot, Svédországot, Romániát és Dániát. Köszönhette ezt többek között a felkészült magyar szakembergárdának és a modern feltételeknek, valamint gépeknek.
Jelenleg a vállalat a legmagasabb összegű iparűzési adót fizeti a településen és az általuk foglalkoztatott kétszázhúsz ember közül hetven perbáli.
Kreisz Úr beszámolt arról, hogy a nehezedő feltételek ellenére törekszenek a magas nívójú termelésre, így legtöbb termékük Kiváló Magyar Élelmiszer Díjat nyert és októbertől új termékcsaláddal jelentek meg az európai piacon, illetve további fejlesztéseket terveznek a jövőben.

(A cikk alapjául szolgáló interjú a Budakeszi Iránytű 2007. novemberi számában olvasható.)

Hírek, aktualitások

állásajánlat

A Budakörnyéki Közterület-felügyelet a “Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budakörnyéki Közterület-felügyelet Közterület-felügyelő munk...

Az aratással, valamint az aratásban részt vevő mezőgazdasági erő- és munkagépekkel, valamint a terményszárítás szabályaival kapcsolatos tűzvédelmi előírásokat az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.)...

2017. augusztus 1. 00.00 órától 2017. augusztus 4. 24 óráig III. fokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén. ...

Hirdetések