Zarándoklat

2010 . április 6 .

Az idén hatodszor indul a tihanyi Kálváriáról nagypénteken az a feltámadási menet, amelyet a 2004. december 5-i népszavazás elszomorító eredménye keltett életre.
A feltámadási menet jelvénye Árpád-kori motívumú szárnyas kereszt, amely kifejezi keresztény/keresztyén egységünk vágyát.
Az előző években két ága volt a menetnek, egy északi és egy déli, amelyek a határmenti településeket érintették országhatáron belül és kívül, áthaladva a Felvidék, Kárpátalja, a Délvidék, és Erdély sok-sok településén. A két zarándokmenet Pünkösdkor Csíksomlyóra érkezvén egyesült.
Ebben az évben egy középső ág is indul s ennek egyik stációja lesz Zsámbék. Zsámbékról Perbálon át Tinnye felé megy tovább Esztergomba a zarándok kereszt.

 A keresztet Perbálon a falu határában várjuk, április 8-án 10:30 és 11:00 között és gyalog kísérjük a katolikus templomba, ahol 11:00-kor fogadjuk.

A perbáliak a falu határáig vagy Tinnyéig kísérhetnék azt a lelkes csapatot, akik vállalják, hogy Esztergomig gyalogosan, a közbülső településeket érintve teszik meg az utat.
A feltámadási menet krisztusi szellemiségű, nem demonstratív, nem politikai tartalmú. Sokkal inkább az engesztelő szeretet megnyilatkozása.

Csatlakozhat hozzá bárki, aki ügyének tekinti a magyar nemzet határokon átívelő összetartozását.

Érdeklődni lehet: 06/ 20/458 7724
                             Kúti Mária 

Hírek, aktualitások

ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink! A Budakeszi és a Budaörsi Kormányablak 2017. október 23-án (hétfőn) zárva tart. A hét többi napján a megszokott ügyfélfogadási időben várjuk Önöket!  ...

Művészeti pályázat egyéni indulók és közösségek számára 2017-ben Perbál Község Önkormányzata és a Perbáli Hírmondó pályázatot hirdet egyéni indulók és közösségek számára „Perbál rejtett kincsei” címmel....

Ajánlatkérő: Mézeskalács Óvoda Konyha Teljesítés helye: 2074. Perbál Szabadság u 9. Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás Eljárás fajtája: Nyílt Közzététel dátuma: 2017. október 09 Ajánlatté...

A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek, a kéménytűz és a szénmonoxid-szivárgás okozta mérgezés. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság leg...

Hirdetések