Zarándoklat

2010 . április 6 .

Az idén hatodszor indul a tihanyi Kálváriáról nagypénteken az a feltámadási menet, amelyet a 2004. december 5-i népszavazás elszomorító eredménye keltett életre.
A feltámadási menet jelvénye Árpád-kori motívumú szárnyas kereszt, amely kifejezi keresztény/keresztyén egységünk vágyát.
Az előző években két ága volt a menetnek, egy északi és egy déli, amelyek a határmenti településeket érintették országhatáron belül és kívül, áthaladva a Felvidék, Kárpátalja, a Délvidék, és Erdély sok-sok településén. A két zarándokmenet Pünkösdkor Csíksomlyóra érkezvén egyesült.
Ebben az évben egy középső ág is indul s ennek egyik stációja lesz Zsámbék. Zsámbékról Perbálon át Tinnye felé megy tovább Esztergomba a zarándok kereszt.

 A keresztet Perbálon a falu határában várjuk, április 8-án 10:30 és 11:00 között és gyalog kísérjük a katolikus templomba, ahol 11:00-kor fogadjuk.

A perbáliak a falu határáig vagy Tinnyéig kísérhetnék azt a lelkes csapatot, akik vállalják, hogy Esztergomig gyalogosan, a közbülső településeket érintve teszik meg az utat.
A feltámadási menet krisztusi szellemiségű, nem demonstratív, nem politikai tartalmú. Sokkal inkább az engesztelő szeretet megnyilatkozása.

Csatlakozhat hozzá bárki, aki ügyének tekinti a magyar nemzet határokon átívelő összetartozását.

Érdeklődni lehet: 06/ 20/458 7724
                             Kúti Mária 

Hírek, aktualitások

2018-as hirdetmény nagy

A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2018. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A szavazás napja: 2018. április 8. A szavazás 6 órától 19 óráig tart....

Otthona és szerettei biztonsága a tét, ne kössön kompromisszumot! Tegye lehetővé a kéményseprő bejutását az ingatlanba, együttműködésével segítse az előírt feladatok elvégzését. Égéstermék-elvezetői ellenőrzésére és szük...

Hirdetések