Változtak a kéményseprés szabályai

2018 . február 6 .

 Január elsejével megváltoztak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő-, fűtőberendezés fajtájától függően évente vagy két évente továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprő ipari ellenőrzést.

A változás lényege az, hogy az egylakásos – jellemzően családi házban ingatlanban élők 2018. január 1-jét követően nem kapnak a kéményseprő-ipari szervtől, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltatótól a kéményellenőrzés időpontját megajánló értesítést. A kéményseprő csak az ingatlantulajdonos kezdeményezése nyomán érkezik majd és végzi el a feladatokat.

Az ingatlanhasználó tehát szabadon egyeztetheti a területi szolgáltatóval a kéményellenőrzés időpontját és nem függ a szolgáltató munkavégzésének menetrendjétől. Egylakásos épület nem kizárólag családi ház lehet, minden olyan lakóingatlan annak minősül amely nincs társasházként, vagy lakásszövetkezetként bejegyezve. A többlakásos, többemeletes lakóház is ide sorolandó, amennyiben nem alakult társasházzá. Nincs változás a társasházakat és lakószövetkezeti ingatlanokat illetően. A kéményseprők továbbra is tervezett sormunka keretében, a megajánlott időben érkeznek és vizsgálják meg az épülethez tartozó égéstermék-elvezetőket — olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Hírek, aktualitások

munka

Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala a “Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala  közterület-felügye...

Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala a “Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala közterület-felügyel...

Hirdetések