Tájékoztató az ebösszeírásról – 2013.

2013 . június 21 .

Perbál Község Önkormányzata ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXXVIII. törvény (továbbiakban: törvény) 42/B §-a alapján ebösszeírást végez. Kérjük az ebtulajdonosokat, ebtartókat, hogy a mellékelt, illetve a polgármesteri hivatalban átvehető nyomtatvány kitöltésével és Önkormányzathoz történő visszajuttatásával (postai vagy személyes leadás) 2013. augusztus 30-ig a Perbál községben tartott ebek adatairól nyilatkozni szíveskedjenek !

Tájékoztatom a Tisztelt kutyatulajdonosokat, hogy amennyiben a fenti időpontig nem érkezik meg adatszolgáltatásuk, úgy az alábbi szankciókat alkalmazzuk.
Az adatszolgáltatás a törvény 42/B (5) bekezdése alapján kötelező. Aki adatszolgáltatatási kötelezettségének nem tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján ebenként 30.000 Ft-tól 90.000 Ft-ig terjedő állatvédelmi bírsággal büntethető.

Tájékoztatjuk az ebtulajdonosokat, ebtartókat, hogy jogszabályváltozás következtében 2013. január 1-től négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható. Ha természetes személy az állat kötelező jelölését nem végezteti el, 45.000 Ft-tól 135.000 Ft-ig terjedő állatvédelmi bírsággal büntethető.

Amennyiben ingatlanán nem tart ebet, úgy nemleges válasz esetén is vissza kell küldeni az adatlapot a Polgármesteri Hivatal részére!

Az ebösszeíráshoz szükséges adatlap a Polgármesteri Hivatalban beszerezhető!

Perbál, 2013. június 21.

                                                         Polgármesteri Hivatal

       

 

Hírek, aktualitások

tél

A hideg évszak beköszöntével nem csak melegen kell öltözködünk, de a megváltozott időjárási körülményekre is tekintettel kell lennünk, mind a közlekedésben, mind a váratlan helyzetekre való felkészülésben. Felkészülés a ...

Perbál – s erre egyre nagyobb a lakosság igénye -, őrzi gyöngyszemeit, éli, átörökíti hagyományait. Ilyen gyöngyszemek a perbáli receptek, melyek ott lapulnak a családok fiókjainak mélyén, s újra előkerülnek, „diva...

Hirdetések