Tájékoztató a szemétszállítás kapcsán

2014 . október 30 .

Mivel az idei év több közszolgáltatásban jelentős változásokat hozott, – többeknek nehézségeket okoz ezen változások követése. Noha a változásokról már többször, több formában tájékoztattuk a közönséget, nyomtatott, valamint elektronikus úton, illetve a szolgáltatók is megtették ezt, – azért mégis úgy gondoljuk nem árt még egyszer összefoglalni a hulladékszállítással kapcsolatos főbb újdonságokat.

  • Lomtalanítás továbbra is évente egy alkalommal van mindenki részére, de ez nem egy előre meghirdetett napon zajlik, hanem a szolgáltató (Depónia) diszpécserével történt egyeztetés után, egyénileg.
  • A szelektív hulladékgyűjtés fokozatosan megszűnik a két hulladékgyűjtő szigeten, helyette havi rendszerességgel úgynevezett „házhoz menő” szelektív gyűjtés lép életbe.
  • A DEPÓNIA KFT. HULLADÉKNAPTÁRA SZERINT NOVEMBER 10-ÉN (HÉTFŐN) ÉS DECEMBER DECEMBER 8-ÁN (HÉTFŐN) LESZ MÉG IDÉN HÁZHOZ MENŐ SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS!!!
  • A kétfajta szelektíven gyűjthető „frakciót” bármilyen átlátszó, azaz azonosításra alkalmas zsákban ki lehet helyezni.
  • A hulladékgyűjtő szigetekről a régi konténerek október folyamán elszállításra kerülnek, viszont másfajta, csak üveghulladék elhelyezésére használható konténerek kerülnek, mivel az üveget – egyenlőre – nem gyűjtik házhoz menően!

Fontos tudni, hogy ezen rendszer bevezetése nem a szolgáltatók vagy az önkormányzatok döntése, hanem a törvényi szabályozás következménye.
A bevezetés határideje eredetileg április vége lett volna, de a fokozatosság miatt sikerült még néhány hónapot kiharcolni a szolgáltatónál.
A zöldhulladék elszállítása már csak a Depóniás zsákokban történik. A régi, AVE feliratú szákokra csak júniusig sikerült engedményt kapnunk. A zöldhulladékos zsákok elszállítása csak a vegetációs időszakban biztosított.
Bármilyen konkrét, vagy más irányú kérdésük merülne fel, – forduljanak bizalommal a Depónia Kft. elérhetőségein keresztül közvetlenül a szolgáltatóhoz!

Hírek, aktualitások

állásajánlat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Páty Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény Család és Gyermekjóléti Szolgálata CSALÁDSEGÍTŐ munkakör betöltésére munkatársat keres....

Minden év november 20-án azoknak a jogaiért emelünk szót, akik társadalmunk egyik legkiszolgáltatottabb rétegét alkotják, egyszersmind társadalmunk jövőjét jelentik: a gyermekek....

A lakások, lakóházak biztonsága évszaktól függetlenül fontos feladat, hiszen egy kis elővigyázatossággal rengeteg kellemetlenség, kár kerülhető el....

Hirdetések