Tájékoztató a kéménysepréssel kapcsolatban

Otthona és szerettei biztonsága a tét, ne kössön kompromisszumot! Tegye lehetővé a kéményseprő bejutását az ingatlanba, együttműködésével segítse az előírt feladatok elvégzését. Égéstermék-elvezetői ellenőrzésére és szükség szerinti tisztításának az érvényes törvények értelmében az alábbi lehetőségei vannak:

Az egylakásos épületek tulajdonosai – amennyiben nincs gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepként bejegyezve – az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprő-ipari ellenőrzést a Katasztrófavédelem Kéményseprő-ipari Szervétől.

Igényeket az alábbi elérhetőségeken tudják eljuttatni (akár a tájékoztató anyag hátoldalán található megrendelés visszajuttatásával):

Ügyfélfogadási  idő:
Hétfő: 8 – 20 óráig
Kedd: 8 – 14 óráig
Szerda: 8 – 14 óráig
Csütörtök: 8 – 14 óráig
Péntek: 8 – 14 óráig

  • e-mailben, levelét a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre küldve
  • postai úton a BM OKF GEK részére címzetten, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve
  • telefonon a 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszámon jelentkező ügyintézőnél
  • személyesen, ügyfélfogadási időben várjuk a Pest megyei ellátási csoportnál. (2045 Törökbálint Raktárvárosi út 1.)
  • a külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el ügyfélszolgálatunkat.

Az egylakásos épületek tulajdonosai – amennyiben gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepként van bejegyezve – az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, a kéményseprő-ipari tevékenységet megrendelés után a területi kéményseprő-ipari szolgáltató végzi, a munkáért pedig költségtérítést kell fizetni.

A katasztrófavédelem ellátási területén működő, nyilvántartásba vett kéményseprő-ipari szolgáltatók megyei bontásban a mellékelt QR-kódon vagy az alábbi elérhetőségen tekinthetőek meg:

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=tuzvedelem_kemenysepro_lista

A társasházban és lakásszövetkezeti lakóépületben, ahol a kémény osztatlan közös tulajdonban van, a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szerve végzi az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését függetlenül attól, hogy az egyes lakások vagy önálló rendeltetési egységek milyen tulajdonban vannak. A tüzelő-, fűtőberendezés típusától függően esedékes évi vagy kétévi ellenőrzésekre a tervezett sormunka részeként, azaz külön megrendelés nélkül kerül sor. Amennyiben a társasházban lévő önálló rendeltetési egység nem természetes személy tulajdonát képezi vagy az ingatlanba gazdálkodó szervezet (székhelye, telephelye valamint fióktelepe) van bejegyezve, a kéményseprő az ellenőrzést költségtérítés ellenében végzi el, amelyről  számlát állít ki a tulajdonos vagy az ingatlanhasználó nevére a Katasztrófavédelem Kéményseprő-ipari Szerve. A költségtérítés a társasház, lakásszövetkezeti lakóépület fekvése szerinti települési önkormányzat bevétele.

Perbál kéményseprője: 
Albrecht János 06 70 198 4868

Hírek, aktualitások

Perbál címere

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. április 21-én, szombaton 8-12 óráig a 06 26 370 350-es telefonszámon ügyeletet tart. Megértésüket köszönjük!  ...

A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején....

Hirdetések