Széchenyi 2020
Széchenyi 2020

Perbáli Szent Anna-napi Búcsú 2010. Július 23-24-25.

2010. július 7.

A részletes programot tovább kattintva olvashatják.

Július 23. péntek
Templom 
18:00 A Pilisi Cselló Quartett és a perbáli Maklári József kórus
hangversenye, vezényel Lisztes László karnagy
A perbáli Maklári József kórus idén májusban Biatorbágyon Arany Minősítést kapott a kórusok minősítő hangversenyén.

Közösségi Ház
20:00   B16 
Kiállításmegnyitó a Közösségi Házban
Fotó, grafika és textil válogatás a B16-ból,
Szalontai Éva, Virágvölgyi András és Virágvölgyi István munkái.
Szalontai Éva a perbáli Lakótelep B16-os számú lakásában él és alkot. A textilművész számos kiállításon vett részt itthon és külföldön egyaránt. 2007-ben Ferenczy Noémi díjat kapott, amely a kiemelkedő iparművészeti tevékenység elismerésére adományozható állami kitüntetés. Kiállítását, melyet fiaival együtt rendez, a Közösségi Házban tekinthetik meg az érdeklődők.

21:00  Borkóstoló Keresztes Nagy Árpáddal és a Kontáros zenekarral
 
Július 24. szombat
Sportpálya
14:00 Bélik Pál emléktorna

Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola- Napközi
15:00 Füstös Mihály ÁTVÁLTOZÁSOK című kiállításának megnyitója
Füstös Mihály keze nyomán átváltoznak a tárgyak… A „mihaszna” gyökerekből, fadarabokból  – amelyeket Perbál-közeli sétáin gyűjt össze – szemet gyönyörködtető alkotások születnek. Ezekből láthatnak válogatást az iskola napközijében az érdeklődők.
 
Plébániakert
16:00 Akrobatikus Rock & Roll (Patona Borbála és tanítványainak bemutatója)
16:30 Flame-  énekegyüttes Sárvárról   
17:00 Broken Moon duó- Lévai Tímea és Poppre Ádám 
18:00 Vasárnapi gyerekek  
19:00 Triász blues-rock   
21:00 Éjszakai műszak
Öt ember barátságából, közel húsz éve alakult egy zenekar. Akkor még nem tudtuk, hogy hová visz az út. Azt mondtuk akkor, ha legalább két ember örömét leli dalainkban, már nyertünk! Itt kezdtük, itt hagytuk abba. Köszönjük Perbál, hogy újra itt lehetünk!”

Július 25. vasárnap
Templom
10:30 Ünnepi szentmise

Templom tér és Plébániakert
Egész nap kézműves vásár

Plébániakert
11:30 Ünnepi köszöntő és a Perbálért Érdemérem átadása
Kiállítás megnyitó: “Negatívra mentett múlt”- Perbál ahogyan Pregitzer Mátyás képekben megörökítette, a fotós hagyatékát feldolgozta Fejér János

15:00- 20:00 Fakörhintázás, Paprikajancsi csúzlizdája, Solymászat, és még sok más  játék
Hogy mi a csúzlizda? Első pillantásra, mondjuk a szünetben, azt hihetné az ember, hogy egy ódivatú bábszínházzal állunk szemben. Amíg nem vesszük észre a cégtáblát, ez így is maradhatna, de akkor miért van a bodega oldalára szerelve az a bicikli? A kreatívabbak ekkor már kezdenek sejteni valamit. Aztán végre megjön a csíkos pólós, keménykalapos hoppmester, és hangos szóval, zajos kereplővel máris mindenkit játékra hív. Az első jelentkezőt máris a biciklire invitálja, majd kezdődik a show.
 
15:00 Muzsikál a Dicke Schwäne zenekar 
16.00 Bartha Tóni bábszínháza 
17:00 Budajenői-Telki SzékelyTársulat
17:40 Perbáli Tücsök Citeraegyüttes 
18:00 Csillagszemű Gyermektáncegyüttes 
19:00 Ládafia bábszínház
A Ládafia Bábszínház egy kicsi színház, mely kicsinységénél fogva nem rendelkezik színházépülettel, épületrésszel, de még színházteremmel sem. Világot jelentő deszkái viszont vannak, fenyőfából, kerekekre szerelve. Társulata bábok, faragva, öltöztetve. Kellékei a hajdan volt mindennapi élet lassan homályba tűnő megannyi eszköze. Mindez azért, hogy népmeséink könyvekbe kötözött lélegzete újra szélfútta lehessen. Egyszóval a Ládafia Bábszínház, egy olyan színház, melyben az előadások szabad ég alá teremtetnek, és a felhasznált anyagokkal, eszközökkel egy olyan világ idéztetik meg, mely egykoron meséink bölcsője volt.
 
20:00 Csík zenekar koncertje
A Csík zenekar húsz éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének. A Kiváló Művészeti Együttes díj és a Fonogram díj tulajdonosai 2000-ben Sindney-ben rendezett nyári olimpián képviselték –  más előadókkal együtt – hazánkat. Az együttes az utóbbi időben olyan mai előadók számainak feldolgozásaival vált ismertté, mint a Kispál és a Borz, a Quimby vagy a Tankcsapda.

 

Hírek, aktualitások

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 1-én (húsvét hétfőn), valamint 2024. április 8-án technikai okok  miatt a Mobilbank szolgáltatás elmarad! Legközelebb 2024. április 15-én (hétfőn) közlekedik menetrend szerint a M...

Hirdetések


Közszolgáltatók elérhetőségei és hibabejelentés