Kéményseprő-ipari tájékoztató

2016 . szeptember 2 .

A Magyar Parlament a tavalyi év decemberében jelentősen átalakította a kéményseprő üzletágat és megalkotta a 2015. évi CCXI. a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvényt, melynek eredményeképpen a lakosság számára ingyenessé vált a kötelező kéményseprési közszolgáltatás.

Az ingyenes szolgáltatást a törvény felhatalmazása alapján a Katasztrófavédelem köteles elvégezni településünkön. A korábbi szolgáltatókra maradt a közületek számára kötelezően megrendelendő kéményseprő-ipari tevékenység valamint a tervekkel és azok engedélyeztetésével valamint a kémények műszaki átvételével kapcsolatos teendők elvégzése.

A tevékenység szigorú engedélyekhez kötött, a Magyar Kéményseprő Kft. vonatkozásában a katasztrófavédelem K1/13/2016 számon, a törvény által kötelezően előírt szigorú ellenőrzést követően kiadta a szükséges engedélyeket. Ennek alapján elmondhatjuk, hogy Társaságunk megfelelő képzettségű szakemberekkel és korszerű műszerekkel végzi tevékenységét a közületek részére.

Fontos információ, hogy a törvény alapján az állam által ingyenes közszolgáltatásként biztosított ellenőrzés nem végezhető ott, ahol gazdálkodó szervezet székhelye, telephelye vagy fióktelepe van bejegyezve. Ezeken a helyeken Társaságunknak kell a kötelező ellenőrzéseket elvégezni. 

Magyar Kéményseprő Kft.

Székhely: 2330 Dunaharaszti, Dózsa Gy. u. 51. Fsz/4.
2030 Érd, Diósdi út 32/A

Telefon: +36 70 338 9923
Email: magyarkemenysepro@gmail.com

Hírek, aktualitások

munka

Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala a “Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala közterület-felügyel...

 Január elsejével megváltoztak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő-, fűtőberendezés fajtájától függően évente vagy két évente továbbra...

Hirdetések