Iskolánk bekerült az Iskolafejlesztési Programba

2017 . június 17 .

A szombati iskolai tanévzáró és ballagási ünnepségen jelentette be Varga László polgármester hivatalosan is azt az örömteli hírt, amely már néhány napja nyilvánosságra került, miszerint: Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy Perbál, a perbáli Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola bekerült a Nemzeti Iskolafejlesztési Programba.

Ezt nagy vonalakban azt jelenti, hogy a már régóta meglévő tervek az alsó, “L”-alakú épület helyén egy új épület épülne, szaktantermekkel, szertárakkal, aulával, kiszolgáló és szociális blokkokkal. (A többi épület is használatban maradna.) Ez elsősorban a technikai feltételek jelentős javulását eredményezi, csak kismértékben jelent mennyiségi javulást. Így remélhetően a körülmények, a feltételek is felnőhetnek az oktatói, nevelői munka színvonalára.

Az ütemezésről szólva elmondta, hogy először is az eljáró szervezet – a Nemzeti Sportközpontok – hivatalosan is felveszi majd a kapcsolatot az önkormányzattal, s elkezdődik egy hosszadalmas egyeztetési procedúra, a tervek aktualizálása, pontosítása. Ezek után az NSK kiírja a közbeszerzési eljárást, kiválasztja a kivitelezőt és lebonyolítja a beruházást. Mindaddig amíg ezek zajlanak kérjük a diákok, tanárok, szülők türelmét, segítő együttműködését, hogy aztán együtt örülhessünk az eredménynek!

Köszönetét fejezte ki az eddig végzett közös munkáért az Önkormányzatnak, a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, az iskola Tantestületének, az Igazgató Asszonynak, a budakeszi majd érdi tankerületi vezetésnek.

Végezetül tartalmas feltöltődést kívánt a diákoknak, tanároknak, valamint sok sikert új iskoláikban a ballagóknak, s azt, hogy öregbítsék tovább Perbál, a perbáli iskola jó hírnevét!

Perbál Község Önkormányzata

Hírek, aktualitások

2018-as hirdetmény nagy

A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2018. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A szavazás napja: 2018. április 8. A szavazás 6 órától 19 óráig tart....

Otthona és szerettei biztonsága a tét, ne kössön kompromisszumot! Tegye lehetővé a kéményseprő bejutását az ingatlanba, együttműködésével segítse az előírt feladatok elvégzését. Égéstermék-elvezetői ellenőrzésére és szük...

Hirdetések