AVE Tatabánya Zrt. felhívása

2012 . február 6 .

Tisztelt Ügyfeleink!

Az AVE Tatabánya Zrt. tájékoztatása szerint amennyiben lesznek olyan területek a településen, ahol a 10 tonnát meghaladó súlyú gyűjtőjármű nem képes élet- és balesetveszély, valamint anyagi kár okozása nélkül közlekedni, aminek következtében a szállítás meghiúsul, akkor a következő hét ürítési napján tudják a szolgáltatást pótolni. Ilyen esetekben az érintett ügyfelek az elmaradt szállítás hulladékát a következő ürítés alkalmával bármilyen zsákban kihelyezhetik a gyűjtőedények mellé, amelyet természetesen el fognak szállítani.

A zord idő még egy komoly gondot okozhat az ürítések során, mégpedig az edények törése (repedése) ilyenkor gyakrabban fordul elő. Az edények zöme műanyag, koruk meghaladja az 5 évet. A műanyag gyűjtőedényeket gyártó cégek szakvéleménye szerint az edény kihordási ideje maximum 4-5 év. Ez nemcsak az ürítések számából adódik, hanem abból a tényből is, hogy a nyári akár 30-35 ºC fok meleget felváltja a várható mínusz 15-20 ºC fok hideg. A fentieket figyelembe véve az AVE Tatabánya Zrt. az esetleges edénytörésekért nem tud felelősséget vállalni, tekintettel arra, hogy a lakosság tulajdonában lévő edények életkora jóval meghaladja a fent említett javasolt használati időt. Továbbá a téli időszakban nagyon gyakoriak a túlsúlyos edények (hamu, stb.), ami szintén növeli a törési kockázatot.

Az esetleges kellemetlenségek miatt a lakosság megértését kérjük!

Polgármesteri Hivatal

Hírek, aktualitások

Otthona és szerettei biztonsága a tét, ne kössön kompromisszumot! Tegye lehetővé a kéményseprő bejutását az ingatlanba, együttműködésével segítse az előírt feladatok elvégzését. Égéstermék-elvezetői ellenőrzésére és szük...

A Depónia Kft. hulladéknaptára: Perbál Hulladéknaptár 2018 AKTUÁLIS:Fenyő elszállítás: Január 12, 26....

Hirdetések